Ακολούθησέ μας στο Facebook

Αλέξης Χαρίτσης: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται, ενσωματώνεται στα κυμαινόμενα τιμολόγια


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και την οικονομία ασκεί ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm 97.8», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την τροπολογία που κατέθεσε δεν καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά ενσωματώνεται στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

Ο κ. Χαρίτσης είπε ειδικότερα ότι «στην κοινωνία κυριαρχεί τεράστια ανησυχία για την κατάσταση στην οικονομία» και πως «κάθε μέρα που περνάει χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση είναι επιπλέον μέρα επιβάρυνσης για νοικοκυριά, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και επιχειρήσεις».

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι «αρνούνταν πεισματικά να αναγνωρίσει το μέγεθος και το βάθος αυτής της κρίσης εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, όταν και καταθέσαμε την σχετική επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση στην ενεργειακή αγορά, στα καύσιμα, στο κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα και στα τρόφιμα».

Η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτη την λειτουργία της αγοράς ενέργειας
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο και να αφήνει ανεξέλεγκτη την λειτουργία της αγοράς ενέργειας», σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους σοβαρή ρυθμιστική παρέμβαση στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος με την επιβολή πλαφόν για την ουσιαστική μείωση του περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ενέργειας». Διότι, επισήμανε, «αυτό που ενδιαφέρει τους καταναλωτές είναι να δουν πραγματική μείωση στο τελικό ποσό που πληρώνουν». Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής «δεν την καταργεί αλλά την ενσωματώνει στην κυμαινόμενη τιμή που υποχρεούνται να κοινοποιούν οι πάροχοι δυο μήνες πριν αλλάξουν τα τιμολόγια».

Περισσότερα:


© all rights reserved
made with by templateszoo